Välj ditt land eller region.

Close
Logga in Registrera E-post:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Covid-19 3d utskrivbar mask godkänd - endast för MJF-skrivare, tillgängliga filer

CIIRC-RP95-3D-covid19-mask-645

Den är designad vid Tjeckiska tekniska universitetet i Prag, av dess Institute of Informatics, Robotics and Cybernetics (CIIRC CTU) och kallas 'CIIRC RP95-3D' och måste skrivas ut på en 'multijet fusion' (MJF) skrivare.

Tillverkningsfiler för operatörer av MultiJet Fusion 3d-skrivare har gjorts tillgängliga här

Enligt CTU:


Det testades direkt av Na Homolce sjukhuspersonal. Produktionen av masken på speciella 3D-skrivare kan påbörjas. Målet är att leverera så många delar som möjligt, främst till sjukhus. Med tanke på det faktum att MJF-tekniken endast finns tillgänglig på ett begränsat antal anläggningar i Tjeckien, fokuserar forskarna nu på att utveckla en version av respiratorn som är lämplig för massproduktion via formsprutning. Detta kommer att öka produktionskapaciteten och utvidga utbudet av företag som kommer att kunna delta i produktionen kraftigt.

"Vårt nästa jobb under de kommande dagarna är att slutföra prototypen för massproduktionen," sa CIIRC CTU-projektkontorschef Vít Dočkal. "Vi tror att vi med denna nya version kan uppnå produktion på nästan 10 000 stycken per dag."

Bland bidrag till designen optimerade University of West Bohemia i Pilsen silikonutandningsventilen och Škoda Auto skrev ut den första provkörningen på sin produktionslinje.

Även utan formsprutning förväntas produktionen i landet nå 500 stycken per dag från början av april, enligt det tjeckiska hälsoministeriet.

Mer information finns här

Tack till Tomas Zednicek, ordförande för European Passive Components Institute för att ha gjort detta uppmärksamt på Electronics Weekly för att få ordet om designfilerna.