Välj ditt land eller region.

Close
Logga in Registrera E-post:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon vinner Space Force OCX-kontrakt för att stänga av IBM-kit för GPS III

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Den kommer att ersätta IBM-datorer som för närvarande används för att hantera GPS-konstellationen med system från Hewlett Packard Enterprise, enligt villkoren i kontraktet som är värt 378 miljoner dollar. Arbetet ska vara klart i april 2022 och ingår i ett bredare GPS Enterprise Modernization-program för GPS III.

GPS III

OCX är avsett att leverera två gånger mer satellitkapacitet, förbättrad cybersäkerhetsinfrastruktur, förbättrad noggrannhet, globalt utplacerade moderniserade mottagare med kapacitet mot sylt och förbättrad tillgänglighet i svår terräng.

"OCX är avgörande för att fortsätta med hög prioritering av nationella ansträngningar för att modernisera GPS med nya militära och civila positioneringsförmågor, inklusive förbättrad säkerhet, precision, tillförlitlighet och integritet," säger Barbara Baker, SMC: s ledning för ledning och ledning av högre material. "OCX kommer att leverera hållbara, pålitliga GPS-kapaciteter till USA: s krigare, allierade och civila användare."

Utfasningen av IBM-paketet har tidigare utlösts av IBM x86-produktlinjesäljningen till Lenovo, där IBM åtagit sig att stödja deras hårdvara fram till augusti 2022.


"Under de senaste två och ett halvt åren, sedan OCX kom ut ur sitt Nunn McCurdy-överträdelse, har Raytheon genomfört som planerat, vilket ger oss förtroende för OCX: s förmåga att gå över till operationer," sa generaldirektör John Thompson, SMC-befälhavare. ”Mjukvaruutveckling slutförde förra hösten och programmet är i integrations- och testfasen. På mindre än ett år kommer Raytheon att leverera en kvalificerad mjukvarubaslinje som kan hantera GPS-konstellationen.

"Detta gav oss förtroende för att vi hade en livskraftig OCX-teknisk lösning som ger en långsiktig hållbar hårdvarubaslinje som uppfyller våra stränga krav på cybersäkerhet," sa lt. Thomas Gabriele, SMC: s OCX materialledare. ”Eftersom Raytheon fortsätter att följa sina avtalsmässiga åtaganden är det klokt att ta itu med den icke-stödjande IBM-cybersäkerhetsrisken för att leverera pre-system till regeringen. Även om denna regeringsinriktade förändring kommer att påverka Raytheon-schemat, håller regeringen Raytheon ansvarig för att leverera kvalificerad programvara innan den integreras på HPE-plattformen och distribueras till operativa webbplatser. ”

USA: s försvarsdepartement

Förra veckan tillkännagav den amerikanska rymdstyrkan avtalet och i går släppte det amerikanska försvarsdepartementet detaljer om kontraktet.

"Avtalsändringen kommer att kräva att Raytheon byter ut IBM-utrustning med HPE-utrustning för alla OCX Block 1 Deliverable En miljöer," sade meddelandet. "Arbetet kommer att utföras i Aurora, Colorado och förväntas vara slutfört 30 april 2022."

Space and Missile Systems Center är baserat på Los Angeles Air Force Base. Förutom att ta hand om GPS inkluderar dess ansvar militär satellitkommunikation, meteorologiska satellitförsvar, rymdskydd och räckviddssystem, satellitkontrollnät, rymdbaserade infraröda system och rymdlägesuppmärksamhet.

Bild: US Air Force-foto av Airman Amanda Lovelace - Från vänster, oberst Laurel Walsh, 50: e operationskoncernchef och Airman 1: a klass Michael McCowan, 2nd Space Operations Squadron satellitsystemoperatör och uppdragsplanerare, ger det sista kommandot att avveckla satellitfordon Nummer-36 vid Schriever Air Force Base, Colorado, 27 januari 2020. SVN-36 lanserades 10 mars 1994 och överskred dess designlivslängd på ungefär sju år.